Sport op it Waad

Bekijk de reportage Wadsporten van omrop Fryslân

Sport op it Waad

IJskoud water, een scherpe wind en een gevoelstemperatuur van onder nul. Niet de meest ideale omstandigheden om lekker te trainen voor je sport, maar de leden van de korfbal vereniging Grou en de karate vereniging Iryoku uit Leeuwarden geven nergens om en doen het gewoon. `s Morgens vroeg varen ze het Wad op om op een drooggevallen zandplaat te sporten.

Korfballen op een zandplaat

Een prachtige belevenis voor het hele team

Korfballen op een zandplaat

De korfbal vereniging van Grou heeft een training gedaan op het Wad. Na hardlopend de zandplaat te hebben verkend was het tijd om echt te korfballen. Ondanks de kou en harde wind was het een prachtige belevenis.

Op de bodem van de Waddenzee

De tweede editie van sporten op het Wad

Op de bodem van de Waddenzee
Karatevereniging Iryoku heeft voor de tweede keer een training gedaan op de bodem van de Waddenzee. Op een zandbank en in het frisse zeewater passeerden diverse fysieke oefeningen en kihon-technieken de revue. De afsluitende stoot-schopcombinaties, daarbij steeds verder het water in, mag gerust episch genoemd worden.

Met de boot naar het Oerol festival

Op unieke wijze naar Terschelling

Met de boot naar het Oerol festival

Ook dit jaar biedt Wadzwalken u weer de mogelijkheid om op een unieke wijze in groepsverband naar het Oerol festival te reizen. Van Harlingen naar Terschelling, alleen de terugreis of een retourtje, alles is mogelijk.

Wintervissen op de Waddenzee

Sportvissen in de winter

Wintervissen op de Waddenzee

Zeevissen kan op de Waddenzee het hele jaar door. In de winter zijn er wel een aantal zaken waar de zeevisser rekening mee moet houden. In ieder jaargetijde worden er weer andere vissen gevangen. Makreel, paling en zeebaars in de warmere periode en bot, wijting en gul in de koudere maanden. In de winter zoeken de vissen dieper water en daarom zoeken we juist in de wintermaanden met ons schip de Petra het diepere water op.

[12 3  >>